Hi everybody!
As first: Thank You Thorsten Klose !!!
(good man gave us a key for realization our dreams)![]()
O.K.
I have finished my MIDIBOX in 3 mounth!!!
(with litle change code)
If somebody looking for help in Poland I`m still here.
QBAS
Hi everybody!
As first: Thank You Thorsten Klose !!!
(good man gave us a key for realization our dreams)![]()
O.K.
I have finished my MIDIBOX in 3 mounth!!!
(with litle change code)
If somebody looking for help in Poland I`m still here.
QBAS
Hello, i’m from Poland… a mo?e pisa? po polsku ![]()
Od paru tygodni zajmuj? si? budow? MIDIbox Plus z 16-oma potencjometrami. Narazie zaprojektowa?em pcb pod jdm ![]()
Mam pytanie: co trzeba “wypali?” na PIC’u? Najpierw boot loader’a a potem firmware, czy tylko firmware? Z góry dzi?ki za odpowied? ;D
Pozdrawiam
siema siema
oczywi?cie najpierw mios_bootstrap_loader_v1_1b w ICPROG.
potem mios_v1_7 poprzez MIDI w MIDI-OX.
i ju? mo?na dalej po sysexie jecha? inne programy.
dodam ?e potencjometry za 3 PLN s? s??be (chyba ?e masz naprawde lekko chodz?ce w tej cenie)
a za te same pieni?dze mo?na mie? enkodery - no nie alpsa ale dzia?aj?ce poprawnie.
ja u?y?em p?ytek uiniwersalnych ale ju? wiem ?e to pora?ka - zw?aszcza gdy przenosimy nasze modu?y z jednej obudowy do drugiej szukaj?c tej naljlepszej. no có? nie ma to jak szybki efekt
powodzenia
Dzi?ki ![]()
B?de mia? wi?cej czasu to sie biore do roboty ![]()
Spoko - zach?cam, bo warto.
Ja lec? ju? z trzecim sterownikiem z 48- ma enkoderami i 4 -ma ekranami.
Niestety narazie bujam si? z kartonowym panelem , ale przymiezam sie do wykonania panelu za pomoca pily wlosowej i sklejki.
Pozdro 8)
Jakie enkodery? I gdzie za 3 zeta ![]()
no hej chlopaki ja zamierzam zrobic kontorlera do DJ traktora
pytanie mzoe ktos wie czy potencjometry powinny byc streeo czy mono czy to niema roznicy, i gdzei mozna dostac dobre, i czy potrzebuje jedynei z tego porjektu MBHP_CORE, MBHP_AIN, midi-to-com i MBHP_BURNER? bo raczej na Herkulesa DJ mnie neistac hehe :> z wykonaniem porbelow akurat niemam raczej chodzi o uzgodneinie komponentow :> moze jak ktos wie to neich sie na gg odezwie domnie : 2214982
dzieki
verbel
aa jescze jedno ma ktos z was bagrywarke do tych mikroprocesorow?
Nagrywarke sobie zrob - JDM module.
Dodaj sobie wiecej przyciskow (do kontroli filtrow etc).
Jestem z 3miasta, moge Ci wypalic jakby co
Witam was. Na wstepie chcialbym powiedziec ze trafilem tu przypadkiem i niemam zielonego pojecia o elektronice:). Taki midi box to dla mnie zbyt odlegle plany. Chcialbym kiedys zrobic kontroler midi z 4 pokretalami i 1 lub 2 przyciskami ale to i tak zatrudne hehe. Narazie sprubuje jeszcze cos poczytac . Pozdrawiam ![]()
Nagrywarke sobie zrob - JDM module.
witam
z tego co wiem jdm module jest przestarzaly i powinno sie uzywac PIC Burnera ze wzgledu na problemy z nowszymi PC.
pozdrawiam
/mck
MI TAM JDM CHODZIL NA LUZIE (PLYTA I PROC INTEL)
Kupi?em cz??ci.. teraz czekam na p?ytki. Mam te? dwa 8580 do sida. Równolegle b?de robi? elektroniczn? perkusje (http://edrum.info). Zamierzam korzysta? z tego pod linuxem. Robi?em ju? ma?e testy gdzie mo?na wykorzysta? midi w programach. Program do rejestracji wielo?ladowej i nie tylko – Ardour (http://ardour.org) bezproblemowo mo?na w nim przypisa? do np. suwaka od g?o?no?ci kana?ów przycisku mute, parametry efektów i innch - komunikaty midi. Tak samo w jack-rack’u do efektów, mo?na suwaki kontrolowa? w podobny sposób. W ardour’ze wystarczy przycisn?? ctrl i klikn?? 3 przycisk myszy na suwaku.
Wszystko zapowiada si? ?wietnie, nie moge si? ju? doczeka?.. Pozdrawiam wszystkich.
Dzi?ki za info - w takim razie przetestuje ten programik Ardour. ![]()
Kupie SIDy i YMFy ![]()
Kupie SIDy i YMFy
To niez?y masz plan. Kurcze ja natomiast ?udz? si? ?e podo?am ze stworzeniem wirtualnego syntezatora daj?cego mi jakie? niez?e brzmienie. Narazie przesiad?em si? na linuxa i tyle.
Nawet jeszcze nie wiem która wersja jest ju? na wst?pie najlepiej dostosowana do audio (sterowniki & programy).
Ale od czego jest net lub rady ?yczliwych.
Niemniej daj zna? jak ju? zagra Ci Twój syntezator - w sensie czy Ci si? podoba brzmienie.
Ja jako? z tych MP3 nie do ko?ca si? zajara?em - szukam czego? delikatniejszego lub z wi?kszym przesterem, g??bszymi filtrami itd. Powodzenia!
Zawsze zostaja filtry zew.
A 2 karty i drugi c64 juz jada ![]()
Aha,dobra wiadomosc. Microchip wysyla sample do Polski ![]()
Tylko nie przesadzajcie z zamowieniami bo sie wkurza:)
no tak , ale co do tych sampli MICROCHIPa to ju? chyba ju? osobom prywatnym , tylko je?li masz emaila na firm?.
Wiesz co? o tych ograniczeniach czy tylko ja jestem w iluzji?
chetnie bym lykn?? jakie? picki
Panowie,
witam i od razu mam pytanie: gdzie w Polsce (najlepiej w warszawie) mo?na wykona? profesjonalny panel czo?owy ? Nie bardzo wiem, czego szuka? i ile taka przyjemno?? mo?e kosztowa? ???
Pozdrawiam
O to konkretne pytanie - ja te? ch?tnie si? dowiem , bo w?asnor?czna ?e?ba ju? tak nie cieszy, Brawo za pytanie!!
ps.http://republika.pl/pcb2005/ mo?na tam zamówi? p?ytki drukowane - sprawdzi?em s? OK.