Poland.

Hi everybody!

As first:    Thank You Thorsten Klose !!!

(good man gave us a key for realization our dreams):slight_smile:

O.K.

I have finished my MIDIBOX in 3 mounth!!!

(with litle change code)

If somebody looking for help in Poland  I`m still here.

QBAS

Hello, i’m from Poland… a mo?e pisa? po polsku :smiley:

Od paru tygodni zajmuj? si? budow?  MIDIbox Plus z 16-oma potencjometrami. Narazie zaprojektowa?em pcb pod jdm  :wink:

Mam pytanie: co trzeba “wypali?” na PIC’u? Najpierw boot loader’a a potem firmware, czy tylko firmware? Z góry dzi?ki za odpowied? ;D

Pozdrawiam

siema siema

oczywi?cie najpierw  mios_bootstrap_loader_v1_1b    w  ICPROG.

potem  mios_v1_7  poprzez MIDI  w MIDI-OX.

i ju? mo?na dalej po sysexie jecha? inne programy.

dodam ?e potencjometry za 3 PLN s? s??be (chyba ?e masz naprawde lekko chodz?ce w tej cenie)

a za te same pieni?dze mo?na mie? enkodery  - no nie alpsa ale dzia?aj?ce poprawnie.

ja u?y?em p?ytek uiniwersalnych ale ju? wiem ?e to pora?ka - zw?aszcza gdy przenosimy nasze modu?y z jednej obudowy do drugiej szukaj?c tej naljlepszej.  no có? nie ma to jak szybki efekt

powodzenia

Dzi?ki :smiley:

B?de mia? wi?cej czasu to sie biore do roboty :slight_smile:

Spoko - zach?cam, bo warto.

Ja lec? ju? z trzecim sterownikiem z 48- ma enkoderami  i 4 -ma ekranami.

Niestety narazie bujam si? z kartonowym panelem , ale przymiezam sie do wykonania panelu za pomoca pily wlosowej i sklejki.

Pozdro 8)

Jakie enkodery? I gdzie za 3 zeta :wink:

no hej chlopaki ja zamierzam zrobic kontorlera do DJ traktora

pytanie mzoe ktos wie czy potencjometry powinny byc streeo czy mono czy to niema roznicy, i gdzei mozna dostac dobre,  i czy potrzebuje jedynei z tego porjektu MBHP_CORE, MBHP_AIN, midi-to-com  i  MBHP_BURNER? bo raczej na Herkulesa DJ  mnie neistac hehe :>  z wykonaniem porbelow akurat niemam raczej chodzi o uzgodneinie komponentow :>    moze jak ktos wie to neich sie na gg odezwie domnie  : 2214982 

dzieki

verbel

aa jescze jedno  ma ktos z was bagrywarke do tych mikroprocesorow?

Nagrywarke sobie zrob - JDM module.

Dodaj sobie wiecej przyciskow (do kontroli filtrow etc).

Jestem z 3miasta, moge Ci wypalic jakby co

Witam was. Na wstepie chcialbym powiedziec ze trafilem tu przypadkiem i niemam zielonego pojecia o elektronice:). Taki midi box to dla mnie zbyt odlegle plany. Chcialbym kiedys zrobic kontroler midi z 4 pokretalami i 1 lub 2 przyciskami ale to i tak zatrudne hehe. Narazie sprubuje jeszcze cos poczytac . Pozdrawiam :slight_smile:

Nagrywarke sobie zrob - JDM module.

witam

z tego co wiem jdm module jest przestarzaly i powinno sie uzywac PIC Burnera ze wzgledu na problemy z nowszymi PC.

pozdrawiam

/mck

MI TAM JDM CHODZIL NA LUZIE (PLYTA I PROC INTEL)

Kupi?em cz??ci.. teraz czekam na p?ytki. Mam te? dwa 8580 do sida. Równolegle b?de robi? elektroniczn? perkusje (http://edrum.info). Zamierzam korzysta? z tego pod linuxem. Robi?em ju? ma?e testy gdzie mo?na wykorzysta? midi w programach. Program do rejestracji wielo?ladowej i nie tylko – Ardour (http://ardour.org) bezproblemowo mo?na w nim przypisa? do np. suwaka od g?o?no?ci kana?ów przycisku mute, parametry efektów i innch - komunikaty midi. Tak samo w jack-rack’u do efektów, mo?na suwaki kontrolowa? w podobny sposób. W ardour’ze wystarczy przycisn?? ctrl i klikn?? 3 przycisk myszy na suwaku.

Wszystko zapowiada si? ?wietnie, nie moge si? ju? doczeka?.. Pozdrawiam wszystkich.

Dzi?ki za info - w takim razie przetestuje ten programik Ardour. :slight_smile:

Kupie SIDy i YMFy :smiley:

Kupie SIDy i YMFy

To niez?y masz plan. Kurcze ja natomiast ?udz? si? ?e podo?am ze stworzeniem wirtualnego syntezatora daj?cego mi jakie? niez?e brzmienie. Narazie przesiad?em si? na linuxa i tyle.

Nawet jeszcze nie wiem która wersja jest ju? na wst?pie najlepiej dostosowana do audio (sterowniki & programy).

Ale od czego jest net lub rady ?yczliwych.

Niemniej daj zna? jak ju? zagra Ci Twój syntezator - w sensie czy Ci si? podoba brzmienie.

Ja jako? z tych MP3 nie do ko?ca si? zajara?em - szukam czego? delikatniejszego lub z wi?kszym przesterem, g??bszymi filtrami itd. Powodzenia!

Zawsze zostaja filtry zew.

A 2 karty i drugi c64 juz jada :slight_smile:

Aha,dobra wiadomosc. Microchip wysyla sample do Polski :smiley:

Tylko nie przesadzajcie z zamowieniami bo sie wkurza:)

no tak , ale co do tych sampli MICROCHIPa to ju? chyba ju? osobom prywatnym , tylko je?li masz emaila na firm?.

Wiesz co? o tych ograniczeniach czy tylko ja jestem w iluzji?

chetnie bym lykn?? jakie? picki

Panowie,

witam i od razu mam pytanie: gdzie w Polsce (najlepiej w warszawie) mo?na wykona? profesjonalny panel czo?owy ? Nie bardzo wiem, czego szuka? i ile taka przyjemno?? mo?e kosztowa?  ???

Pozdrawiam

O to konkretne pytanie - ja te? ch?tnie si? dowiem , bo w?asnor?czna ?e?ba ju? tak nie cieszy, Brawo za pytanie!!

ps.http://republika.pl/pcb2005/ mo?na tam zamówi? p?ytki drukowane - sprawdzi?em s? OK.